Bewust

Duurzaam

Het beleid is gericht op het in stand houden van de stoofperencultuur.
Enkele genomen maatregelen zijn:

  • Beperking van het aantal food miles door eigen en regionale gecontroleerde teelt
  • Behoud van oude stoofpeerrassen voor nieuwe aanplant
  • Het voorkomen van voedselverspilling door o.a. de productie van stoofperensiroop
Boomgaard.jpg
Foto achtergrond poster Ranfru.jpg

Besparing

Ranfru gaat zorgvuldig om met haar grondstoffen en het milieu.
Ranfru werkt met:

  • Zonnepanelen, waardoor een aanzienlijk deel van de stroom zelf wordt opgewekt
  • Een kookproces op stoom waarbij veel energie wordt bespaard.
  • Een duidelijke bestemming voor de reststroom die vrijkomt bij het schillen van de peren, waardoor circulariteit het uitgangspunt is

Kwaliteit

Kwaliteit start bij de teelt en het vakmanschap van de teler. Daarom werkt Ranfru uitsluitend samen met Global G.A.P. gecertificeerde toeleveranciers.

Global G.A.P. is een kwaliteitssysteem en staat voor Global Good Agricultural Practices. Telers die met dit systeem werken schenken bewust aandacht aan voedselveiligheid, personeelsbeleid, natuur en milieu.

default-image.jpg