Over Ranfru

Over Ranfru

In 1990 start Gijsbert van Randwijk zijn fruitteeltbedrijf in de fraaie Mariapolder te Strijensas. De boomgaard ligt aan de rand van de Hoeksche Waard. Zijn specialisatie is de duurzame teelt van Hollandse stoofperen Saint Rémy.

Zes jaar later gaat Ranfru van start met de ambachtelijke bereiding van stoofperen en aanverwant fruit. Hier worden de stoofperen geschild, gestoofd en verpakt tot panklaar of serveerklaar, gekoeld stooffruit. Ook behoort de verwerking van verse stoofappels tot het dagelijkse productieproces.

In 2024 geeft Gijsbert het Ranfru-stokje over aan de familie Kessels. In het Limburgse Lottum wecken ze al jarenlang stoofperen in glas en blik onder het merk Aarts Conserven. Ranfru verhuist van de Hoeksche Waard naar Lottum, waar Aarts en Ranfru samen onder één dak stoofperen verwerken. 

Boomgaard.jpg

Onze markten

Horeca

Industrie

Retail

Zorg

Meer lezen

Ons assortiment

Saint Rémy stoofperen

Saint Rémy stoofperen

In het algemeen worden deze stoofperen als parten verwerkt als bijgerecht, groentevervanger, dessert of als verfrissend tussendoortje.

Gieser Wildeman stoofperen

Gieser Wildeman stoofperen

Deze variant wordt in de donkere wintermaanden in combinatie met wild als menu geserveerd. Uitgevoerd als stoofpeer met steeltje.

Wellant stoofappel

Wellant stoofappel

Deze stoofappel stamt ook uit onze culinaire traditie. Denk bijvoorbeeld aan het gerecht Hete Bliksem.

Meer lezen